Bibliografi 1990 - 1994:

Veien fram

En kor-kabaret skrevet til veiåpningen i Steigen sommeren 1990. Den er basert på kjente pop-melodier fra 60- og 70-tallet, der Bjørn skrev nye sangtekster som ble innpasset i en rundreise gjennom Steigen kommune fra 60-årene og fram til veiåpningen. Kabareten ble framført med Steigenkoret og musikkgruppen Amadeus. Et bestillingsverk fra Steigen kommune og Veikomitéen.

Slusk

Slusk er en musikal om utviklingen av Sulitjelma-samfunnet fra nybyggertiden via tidlig industrialisering - og fram mot organiseringen av arbeiderne på Langvannsisen i 1907. Musikken ble skrevet av Ketil Hugaas. Framført som konsertversjon inne i fjellhallen på Sjønstå kraftstasjon sommeren 1990.Full sceneversjon ble framført i Sulitjelma sommeren 1993, og i Longyearbyen på Svalbard i oktober samme år. Det var også en stor nyoppsetning i Fauske idrettshall sommeren 1998. Slusk var et bestillingsverk fra Mons Petter-festivalen.

The Return

Dette er et skuespill skrevet på engelsk. Stykket har sju scener med innlagte sanger, basert på en novelle av den kenyanske forfatteren Ngugi wa Thiong'o. Stykket ble framført på Namibias Independence Day, 21. mars 1991, av elever ved Namibia Secondary Technical School i Loudima i Congo. Bjørn skrev sangtekstene, men elevene laget selv melodiene, og framførte sangene i spontan firestemmig sats, som tradisjonen er der.

Hav

Hav er et miljøpolitisk musikkspill. Stykket ble laget i samarbeid mellom lærere ved Steigen sentralskole, Hamarøy videregående skole og Steigen Musikkskole. Bjørn Stemland bidro med noen sanger og scener, skrevet mens han jobbet i Congo. Dette stykket var et bestillingsverk fra Norges Naturverforbund og ble framført i Steigen og i Kulturhuset i Bodø våren 1991.

Aurora

Et musikkspill om Norge og Det Nye Europa. Stykket kan godt oppfattes som et innlegg i EU-debatten. Aurora ble skrevet delvis i Congo og delvis i Namibia, og det skildrer et tenkt scenario dersom Norge kommer inn i EU. Bjørn Stemland skrev selv musikken til dette stykket, som ble framført av elever ved Steigen sentralskole, Hamarøy videregående skole og Steigen Musikkskole vinteren 1993. Musikken ble arrangert av Marianne _______________

Elvis

En kor-kabaret basert på Elvis Presleys liv og sanger. En av sangene ble oversatt til norsk, ellers ble det skrevet små, sammenbindende historier basert på artistens egen livshistorie. Framført med Steigenkoret i mai 1993.

[bibliografi 1970-1989] [bibliografi 1990-1994] [bibliografi 1995-2008]

Publisert: 19.12.07 04:35Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rdt og prv igjen.


 

Nettsted levert av Nettintro