Bibliografi 1995-2008

Sulitjelma-Affæren

En musikal basert på faktiske hendelser i Sulitjelma og Nord-Norge under Første Verdenskrig. Tema er antimilitarisme, og sett ut fra dagens situasjon, blant annet slik den var for noe tid tilbake på Balkan, er stykket svært aktuelt. Sulitjelma-Affæren ble fremført som konsertversjon sommeren 1995 i Sulitjelma og er et bestillingsverk fra Mons Petter-festivalen. Ennå ikke oppført i full sceneversjon.

Bind deg ein blomekrans

Bind deg ein blomekrans er en sonettekrans som ble publisert i antologien TEXERE utgitt av forfatterstudenter ved Universitetet i Tromsø i 1997. Lech Sarnowski har forøvrig satt musikk til alle sonettene, og de ble framført i mai 2000 som Tusenårsprosjekt nr. 2 i Steigen, med Steigenkoret, solister, Nord-Salten storband og landsdelsmusikere.

Fra Griffel til PC

fra Griffel til PC er et musikkteaterstykke skrevet til Laskestad skoles 200-årsjubileum i 1998. Musikken til stykket ble skrevet av Lech Sarnowski, og det ble fremført av elever og lærere ved Laskestad skole. Dette var et bestillingsverk fra Laskestad skole.

Svarta Björn

En musikal basert på Nils A. Ytrebergs roman av samme navn. Svarta Björn er enda ikke oppført, men eventuell musikalsk samarbeidspartner er Ketil Hugaas.

Det 20. århundre

Tusenårs-prosjekt for Steigenkoret og Nord-Salten Storband som ble fremført medio februar 2000. Et bestillingsverk fra Steigen kommune. Lech Sarnowski har skrevet musikk-arrangementene og Bjørn tekstene.

Espanà por favor

En musikal om fire bønder fra Steigen som drar på guttetur til Mallorca. Stykket er et bestillingsverk fra Steigen Amatørteaterlag og Nord-Salten storband. Musikalen ble framført i Steigen april 2002. Musikk: Lech Sarnowski.

Natteliv i rokk og kav

1997 - plateutgivelse med gruppa "Intermezzo" fra Sulitjelma - en CD kalt "Natteliv i rokk og kav" - med tekster av Bjørn Erik Stemland og musikk av Ketil Hugaas:

  1. Giken gatekjøkken - en litt absurd tekst med en artig vri!

  2. Natteliv i rokk og kav - tittellåt! Om fjellene langs nordlands-kysten.

  3. På langvannsfart - dette er en av sangene fra musikalen "Slusk" - skrevet av Bjørn Erik Stemland og Ketil Hugaas. Sangen har etter hvert fått status som en slags "nasjonalsang" for Sulis.

  4. Flyg min feisel - fra "Slusk". Den dype bass-stemmen er Ketil Hugaas selv, som lånte stemme til denne spesielle innspillingen!

Steigen Sagaspill - Saga og kultur i ......

En bok om Steigen Sagaspill - Hagbard og Signe - det mest tradisjonsrike utendørsspillet i Nordland, framført på Vollmoen Amfi på Engeløya i Steigen annet hvert år siden 1985. Boka ble utgitt til 20-årsjubileet i 2005, og er skrevet av forfatteren av Sagaspillet, Bjørn Erik Stemland.

Boka inneholder en rekke fine bilder fra alle de ulike forestillingene, tatt av amatører og profesjonelle. Her er også bilder fra Islands-turen i 1989 og Russlands-turen i 2003, da utdrag av Sagaspillet ble framført under 1250-årsjubileet til Staraja Ladoga - vikingenes gamle Aldeigjuborg, som var Russlands første hovedstad.

Viser og vers - langs livets landevei

Denne boka inneholder dikt, bla. 33 sonetter, 13 viser med ........

 


Fra framføringen av "Fra Griffel til PC"

De tok et steg (2007)

De tok et steg - tekst Bjørn Erik Stemland, musikk Ketil Hugaas. Denne låten ble skrevet til markeringen av 100-årsjubileet for samlinga på Langvanns-isen i 1907, da mer enn 1000 arbeidere protesterte mot Verkets personal- og lønnspolitikk, og var en viktig forutsetning for utviklingen av fagbevegelsen i Norge. Innspillingen/sangen er ved Ketil Hugaas.

 


Publisert: 19.12.07 04:40Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rdt og prv igjen.


 

Nettsted levert av Nettintro